Parerea ta despre activitatile desfasurate

Inmultirea bacteriilor

Robert | 28.05.2012

Fiind printre cele mai mici organisme microscopice, bacteriile sunt raspandite in mii de specii si in numar colosal de indivizi.Aceasta raspandire extraordinara, spre deosebire de cea a anumitor mamifere,se datoreaza capacitatii lor de a se inmulti intr-un timp foarte scurt dar si dimensiunilor mici.
Luand ca exemplu o dreapta putem compara punctele infinite din care este formata cu diviziunea inevitabila a bacteriilor. In opinia mea matematica isi are rolul esential in studiul fenomenelor biologice,desi natura este pe deplin coordonatoarea tuturor proceselor.
Datorita celor studiate,consider ca,aceste organisme au un rol foarte important in circuitul elementelor din natura,in deosebi descompunerea substantelor organice.

Re: Inmultirea bacteriilor

Marcu Radu | 28.05.2012

Inmultirea bacteriilor este o tema foarte interesanta in care putem invata despre dezvolatrea creaturilor ce ne pot afecta sanatatea noastra dar in acelasi timp putem afla diverse lucruri despre protejarea organismului.
Apreciez foarte mult munca colegilor mei.

Viata bacteriilor

Alexandru | 28.05.2012

Privite în ansamblul lor, putem observa o foarte largă varietate dimensională, dimensiuni care variază între cateva zecimi de micron și până la 10-15 microni (0.01 - 0.015 mm) După dimensiunea lor, bacteriile se împart în:mici - sub 1 μ - streptococcus, stafilococcusmijlocii - între 1 μ și 3 μ - salmonele, -coli bacillus mari - peste 3 μ - clostrydium.
Celulele bacteriene cresc datorită noilor constituenți celulari rezultați din procesele de biosinteză. Această creștere se oprește la un anumit moment dat când începe diviziunea celulară. La bacterii au fost identificate mai multe modalitați de multiplicare:
prin diviziune
prin înmugurire
prin fragmentare
prin corpi elementari

<< 1 | 2

New comment